Gå til sidens hovedinnhold

Breivik avviser krav om nye sakkyndige

Oslo (NTB): Forsvarerne til Anders Behring Breivik avviser bistandsadvokatenes krav om ny sakkyndig vurdering for å avgjøre spørsmålet om tilregnelighet.

I et brev til Oslo tingrett onsdag skriver Vibeke Hein Bæra at Breivik ikke er villig til å underkaste seg en ny rettspsykiatrisk vurdering, heller ikke en begrenset undersøkelse.

Advokat Bæra avviser også ønsket fra bistandsadvokat John Arild Aasen om at Breivik skal legges inn på psykiatrisk sykehus for en omfattende vurdering.

- Etter hva vi har forstått har fengselet fremmet forespørsel til behandlende sykehus om behovet for innleggelse. Ansvarlig sykehus har ikke funnet grunnlag for dette. Det er opplyst fra siktede selv at han har det bra og han ikke føler behov for noe behandling, skriver Bæra til tingretten.

Fengselsdirektør Knut Bjarkeid bekrefter forsvarernes opplysninger. Etter at han som leder ved Ila fengsel 1. desember sendte en bekymringsmelding til helsevesenet, har de som har behandlet Breivik i fengselet konkludert med at det ikke er nødvendig å flytte 32-åringen over til et sykehus for behandling.

- Jeg kjenner ikke til hvilken diagnose behandlende lege har kommet fram til, men jeg har ikke mottatt noen melding om at Breivik bør innlegges på sykehus, sier Bjarkeid til NTB.

Ettersom det ikke er lov å holde psykotiske personer ubehandlet i fengsel, betyr uttalelsen i klartekst at fengselslegen og det faste psykiatriteamet i Ila fengsel mener at Anders Behring Breivik ikke er psykotisk og derfor ikke må behandles akutt på sykehus. (©NTB)

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå