RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Breivik får ikke forklare seg for åpent kamera

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Peter Tálos): Oslo tingrett tillater ikke mediene å filme Anders Behring Breiviks forklaring i rettssaken mot ham som starter i april. Men han får svare på skyldspørsmålet for åpent kamera.

Tingretten besluttet fredag rammene for hva som kan overføres direkte fra terrorsaken. Åpningen av rettssaken, hvor Breivik må svare på hvordan han stiller seg til påtalemyndighetens tiltale, kan overføres for åpne kameraer og mikrofoner. Det samme gjelder opplesningen av navn og personopplysninger på den tiltalte.

Partenes innledningsforedrag kan også kringkastes, det samme gjelder for de avsluttende prosedyrene. Sendere vil retten også ta stilling til om de sakkyndiges forklaringer kan overføres.

- Retten bemerker i forlengelsen av dette at det er i dårlig samsvar med straffesakens formål å kringkaste forklaringen fra en tiltalt hvis uttalte motiv med de påtalte handlinger nettopp skal ha vært å skape publisitet om sitt budskap, skriver tingrettsdommer Wenche Elizabeth Arntzen i begrunnelsen.

Hun mener også at hensynet til de fornærmede vier tungt når beslutningen om å nekte overføring av Breiviks forklaring fra retten ble tatt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere