*Nettavisen* Nyheter.

Breivik føler seg sikker på å bli kjent tilregnelig

Ila (NTB): Dagen før dommen faller møtte Anders Behring Breivik forsvarerne sine i Ila fengsel. Advokat Geir Lippestad sier Breivik føler seg sikker på at han blir kjent tilregnelig.

23.08.12 15:17

To av Breiviks forsvarere, Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra, møtte den terrortiltale på Ila fengsel torsdag for å forberede ham på hva han kan forvente fredag. Dommen mot Breivik faller fredag klokka 10.00 i Oslo tingrett, og da blir det klart om han blir kjent tilregnelig eller utilregnelig.

- Det vi snakket om i dag var hvilke reaksjoner han skal ha på det ene eller det andre utfallet. Det han er veldig tydelig på, det er at dersom han blir vurdert som tilregnelig, kommer han ikke til å anke. Men han er like tydelig på at dersom han kjennes utilregnelig, vil han anke, sier Lippestad etter møtet med Breivik.

Forsvarerne har gitt Breivik råd om å ta betenkningstid uansett utfall i dommen, men Lippestad tror ikke han vil følge det rådet.

- Han vil nok avklare i morgen på direkte spørsmål fra dommeren om han vil anke eller ikke, tror advokaten.

Breivik selv mener at han er tilregnelig, og tror dommerne vil komme fram til det samme. Lippestad påpeker også at det er en menneskerett å ta ansvar for de handlingene man har utført og bli vurdert som frisk dersom man er frisk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.