*Nettavisen* Nyheter.

Breivik kan få PC likevel

Foto: Junge, Heiko (NTB scanpix)

Siden terrordømte Anders Behring Breivik skal studere, kan han ha rett til tilgang til en PC.

09.09.12 12:40

Selv om politiet ønsker å frata terrordømte Anders Behring Breivik PC-en han har hatt tilgang til på cella, kan det hende at han likevel får beholde PC-adgangen. Årsaken er ønsket om å studere statsvitenskap.

Politiet mener at ettersom Breivik nå er overlatt fra politiet til Kriminalomsorgen nå som dommen mot ham er rettskraftig, så opphører avtalen han har med politiet om tilgang til PC.

Men Dagbladet skriver søndag at den dømte massemorderen likevel kan få tilgang til PC ettersom han har varslet at han ønsker å studere statsvitenskap.

Les også: Breivik mister PC-en

Skolegang kan gi PC
Fengselsdirektør ved Ila, Knut Bjarkeid, sier at enkelte fanger får tilgang til PC på grunn av skolegang. Det kan også gjelde Breivik, som har uttrykt ønske om å studere statsvitenskap.

Bjarkeid understreker at det foreløpig ikke er tatt noen avgjørelse om det.

- Hans situasjon er at han sitter på avdeling for særlig høy sikkerhet. Han skal da ikke ha omgang med andre i det hele tatt, sier Bjarkeid.

Krever PC-nei
Breivik befinner seg for tiden i Skien fengsel. Ifølge Dagbladet er det allerede politisk press på at fengslet skal si nei til å gi ham en PC.

- Fra nå av skal han behandles som en hvilken som helst innsatt. Han skal ikke få noen særbehandling, men individuelle oppfølging, sier Akhtar Chaudhry, stortingsrepresentant for SV.

- Jeg ser ingen grunn til at han skal få en PC. Såvidt jeg vet er det ingen andre innsatte som soner forvaringsdommer for drap som har det, sier Chaudhry.

Fanger som studerer i fengselet kan få adgang til PC på skolen, men siden Breivik ikke skal h kontakt med andre kan det ende opp med at han får PC på cella.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.