RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Breivik krever å bli frifunnet

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Anders Behring Breivik avsluttet sine sluttbemerkninger i terrorrettssaken fredag med å kreve at han blir frifunnet på tiltalens punkter om drap, drapsforsøk og terror.

Helt til slutt i den 45 minutter lange talen Breivik leste opp fredag ettermiddag, framholdt han at terroren 22. juli i fjor var et preventivt angrep i forsvar av «min etniske gruppe og min kultur».

- Jeg handlet på vegne av mitt folk, min religion, min by og mitt land. Jeg krever derfor at jeg blir frifunnet for de anklagede handlinger, sa Breivik.

Kort tid etter slo tingrettsdommer Wenche Elizabeth Arntzen klubba i bordet og hevet retten for siste gang. Saken er nå tatt opp til doms. Avgjørelsen blir offentliggjort ved domsavsigelse 24. august.

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen tolker ikke den nokså spesielle oppvisningen, hvor Breivik snakket sammenhengende i 45 minutter om mange av de samme temaene som han tok opp i sin partsforklaring, som uttrykk for utilregnelighet. Hun mener det er nok et tegn på at Breivik vil ha alles oppmerksomhet.

- Dette var narsissisten Breivik som snakket. Se på meg, se på meg, er det han sier, sier Larsen til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere