RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Anders Behring Breivik og forsvarer Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra under domsavsigelse i terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett
Anders Behring Breivik og forsvarer Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra under domsavsigelse i terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett Foto: Cornelis Poppe / NTB scanpix

Breivik krever at faren blir fascist

Sist oppdatert:
Terrordømte Anders Behring Breivik nekter sin far, Jens Breivik, å besøke ham i fengselet og sier faren først må bli fascist.

I et brev 35-åringen har sendt til sin far fra fengselet, skriver han at faren må ta avstand fra sin sosialdemokratiske ideologi og bli med i det han kaller den norske fascistbevegelsen, skriver VG.

Kilder som kjenner innholdet i brevet, sier til avisen at dersom faren ikke gjør dette, vil Breivik nekte å ha mer kontakt med ham.

Brevene som Breivik og faren har sendt til hverandre, blir etter det VG erfarer gjengitt i den nye boken «Min skyld? En fars historie», som Breiviks far har skrevet sammen med en ukjent medforfatter.

I boken får man ifølge Juritzen forlag for første gang høre Jens Breiviks egen fortelling.

«Jeg føler skyld. Og jeg føler ansvar. Hva om jeg hadde vært en bedre far? Ville Anders gjort det han gjorde da?», skriver faren i boken.

– Jeg gruer meg selvfølgelig litt til boken kommer ut. Men jeg synes dette er nødvendig. Dette er noe jeg må gjøre, sier Jens Breivik til VG.

Forlaget har operert med at boken skal komme ut i oktober, men ifølge VG skjer det allerede neste uke – med Jens Breivik til stede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere