*Nettavisen* Nyheter.

Breivik livredd latterliggjøring

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Det oppsto munnhuggeri i retten da Anders Behring Breivik (33) mente aktoratet forsøkte å latterliggjøre ham.

- Hva er det egentlig du ønsker å oppnå med disse spørsmålene? Jeg håper du legger litt mindre vekt på latterliggjøring, utbrøt Breivik da statsadvokat Inga Bejer Engh grillet ham om reisen til Liberia og den første fysiske kontakten med en angivelig serbisk krigsforbryter

- Jeg la merke til at politiet valgte ut sekvenser fra kompendiet som jeg selv synes er dårlig skrevet. Jeg håper du fokuserer på sak og ikke person, sa han.

Breivik har selv fortalt i detalj overfor politiet og i manifestet sitt om deler av reisen til Liberia og London. Møtet med serberen skal først ha blitt realisert etter at han måtte forsere mange og vanskelige hindre. Han ble først akseptert etter å ha gjennomgått flere tøffe prøvelser. I avhør har han dessuten flere formuleringer om at de bare var ute etter «ekstremt intelligente» og «ekstremt begavede» personer som var visjonære av natur og som hadde plettfrie rulleblad.

- Noe av det er kanskje litt latterlig skrevet. Det er jo ikke normalt å beskrive seg selv om ekstremt intelligent, sa Breivik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.