*Nettavisen* Nyheter.

Breivik nekter for spillegalskap, depresjon og femininitet

Oslo (NTB): Etter at fire av Breiviks venner hadde forklart seg i retten om hans liv fra ungdomsårene og fram til 2011, tok massedrapsmannen til motmæle.

Hovedbudskapet var at alt han foretok seg fra 2006, var en del av terrorplanen - og at det vennene beskriver som spillegalskap, depresjon og et mislykket diamantkjøp, var en del av dekkhistorien.

- Det de har forklart i retten, har vært bedraget jeg har servert alle for å ikke inkriminere dem. De samme som tror jeg var i Liberia for å kjøpe diamanter, tror også at jeg var sukkerbonde på Rena, sa han i retten.

*Anders Behring Breivik hevder han aldri har vært deprimert før og at han i 2006 ikke var mislykket, men gjeldfri og hadde en million kroner i formue.

*Breivik hevder at det vennene beskriver som en livsgnist som var borte og en depresjon, var et planlagt sabbatsår. Han sa seg enig i at han var usosial, men hevder det kun var det ene året.

*Han framholdt at han fra 2007-2010 var mer sosial enn noen gang tidligere, men at han pleiet sosial omgang på nettet i stedet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.