*Nettavisen* Nyheter.

Breivik ønsker ikke tvungent psykisk helsevern

Bergen (NTB): - Anders Behring Breivik er skuffet over at påtalemyndigheten varsler at de vil legge ned påstand om tvungent psykisk helsevern, sier Breiviks forsvarer Geir Lippestad.

07.03.12 15:09

- Breivik mener selv han er tilregnelig, og er skuffet over at påtalemyndigheten har varslet påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern. Men vi ser at det tas forbehold om at denne påstanden kan bli endret, sier Lippestad til TV 2.

Forsvareren er i Bergen for å holde et foredrag om rollen som forsvarer i terrorsaken.

- Utover det, hadde han ingen spesiell reaksjon. Han har vært siktet for terror hele tiden, så det var ikke overraskende. Men så er det usikkert om terrorparagrafen kan brukes i denne saken, sier han.

Lippestad sier usikkerheten rundt hvorvidt Breivik skal erklæres tilregnelig eller utilregnelig, gjør saken utfordrende å jobbe med. Dersom de nye sakkyndige, som for tiden er i gang med observasjoner av Breivik, konkluderer med tilregnelighet, kan straffepåstanden endres til forvaring eller 21 års fengsel.

- Dette er en tiltale med forbehold. Det er utfordrende at det er slik uklarhet så tett opp mot hovedforhandlingen. Vi er nødt til å jobbe med to spor, både tilregnelighet og utilregnelighet, og dette gjør saken krevende. Det er utfordrende å legge en strategi, sier forsvareren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.