Gå til sidens hovedinnhold

- Breivik planla å bygge bomben i Sverige

Hadde konkrete planer om å bygge bomben han brukte i terrorangrepet 22. juli i Sverige, ifølge svensk TV.

Stockholm (NTB): Breivik skal opprinnelig ha vært på utkikk etter en gård i Sverige hvor han kunne planlegge terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Det var også bare et stenkast fra svenskegrensen at Breivik gjemte deler av uniformen som han senere brukte i massakren på Utøya.

Journalistene bak en dokumentar som ble vist på Sveriges Television (SVT) onsdag kveld, sier de har fått tak i hemmeligstemplede dokumenter fra blant annet norsk politi. De hevder at Breivik hadde planer om å bruke Sverige som operasjonsbase for terrorhandlingene i Oslo og på Utøya 22. juli.

Ut fra disse opplysningene har SVTs reportere funnet gropen hvor Breivik skal ha gjemt og senere gravd opp deler av den uniformen han hadde på seg da han utførte terrorhandlingene, skriver SVT på sine nettsider.

Breivik skal også ha hatt planer om å bosette seg i Sverige for å planlegge angrepene. Journalistene viser til flere e-poster den terrorsiktede skal ha sendt til svenske kommuner langs grensen, hvor han ber om hjelp til å finne en gård som lå isolert til, «gjerne med garasje».

Rettssaken mot Breivik starter mandag 16. april i Oslo tingrett og vil pågå i ti uker. Dom er ventet senest 20. juli. (©NTB)

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen