RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Breivik-sakkyndige med hyppig Breivik-diagnose

Oslo (NTB): Avdelingen til rettspsykiater Torgeir Husby setter diagnosen paranoid schizofren mye oftere enn gjennomsnittet i den offentlige psykiatrien.

De siste fem årene har den psykiatriske avdelingen Vindern i det private Diakonhjemmet sykehus satt denne diagnosen på 12,1 prosent av pasientene. Gjennomsnittet for tilsvarende psykiatriske sykehus i Helse sør-øst er 4,7 prosent, skriver Klassekampen.

Husby var inntil årsskiftet avdelingsoverlege ved avdelingen. Hans kollega Synne Sørheim jobbet i flere år på samme sted.

Sammen med Sørheim ble Husby oppnevnt som sakkyndig for å vurdere om terrorsiktede Anders Behring Breivik er strafferettslig tilregnelig. Deres omstridte konklusjon før jul var at Breivik er paranoid schizofren og at han ikke er strafferettslig tilregnelig.

Rapporten skapte sterke reaksjoner, mange reagerte blant annet på at den var for ensidig.

To nye rettssakkyndige blir fredag oppnevnt for å foreta en ny vurdering av Breivik, ifølge VG Nett. De nye sakkyndige skal se etter andre fysiske eller psykiske lidelser hos den tiltalte. De skal også se etter sammenhenger mellom manifestet og hans handlinger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere