Breivik sendte klagebrev om brevsensur til avis

Oslo (NTB): Terrordømte Anders Behring Breivik sendte nylig et brev til avisen Morgenbladet der han hevder han blir kneblet og ilagt et nesten fullstendig brevforbud.

Ifølge Morgenbladet påstår Breivik at Ila fengsel siden 8. august i fjor har stoppet «flere enn 450 fullt lovlige brev», deriblant tre essays. «I april måned alene har så mange som 127 av 130 utgående og flere inngående brev blitt stoppet», hevder Breivik i brevet som han har undertegnet med tittelen partisekretær i det norske fascistparti.

I brevet skriver han om «kriminalomsorgens total-knebling» og bruker uttrykk som «litterær lynsjing». Ifølge Morgenbladet er tonen moderat og aldri rasende.

I brevet uttrykker han blant annet støtte til sin hovedforsvarer under rettssaken, advokat Geir Lippestad, som han mener var i sin fulle rett til å skrive sin egen bok. Breivik skriver i brevet at boken han selv skriver på, snart er klar, og argumenterer for sin rett til å gi den ut. Ifølge Breivik er det «mange løse tråder i denne saken», deriblant «ukjente momenter og uavklarte spørsmål som til nå ikke har vært kjent for noen».

Breiviks forsvarer, advokat Tord Jordet, mener adgangen til å stanse Breiviks brev, blir tolket svært vidt av kriminalomsorgen, og betegner praksisen som politisk sensur. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.