Oslo (NTB): Anders Behring Breivik skriver på en selvbiografi der han blant annet vil opplyse om det han hevder er minst to andre celler i Norge.

- Han har sagt at han vil skrive noe om de norske cellene, men han ønsker ikke å si hva han vil skrive om disse, sier forsvarer Tord Jordet til VG.

Det har vært kjent at Breivik skriver på tre bøker i fengselet, en om terrorangrepet, en om ideologien og en om framtiden. Nå sier Jordet til avisen at boka som tar for seg forberedelsene og dagen den 22. juli, er det massedrapsmannen selv kaller en selvbiografi.

- Han sier at han arbeider med en selvbiografi. Der vil det komme mer informasjon enn hva han har fortalt til politiet, sier Jordet.

Breivik har hevdet at han reiste til Liberia i 2002 for å møte en serber med koblinger til den påståtte Knights Templar-organisasjonen, noe politiet ikke festet sin lit til. Breivik hevdet overfor VG under rettssaken at serberens kallenavn var «Dragen».

- Han sier han også vil fortelle mer om denne «Dragen» i selvbiografien - at han vil beskrive personen og omstendighetene rundt kontakten med denne personen. Han sier også at han vil skrive mer detaljert om London og Liberia-turen, og mer om personene han har møtt, sier Jordet. (©NTB)

Breivik har forberedt kommentarer

Oslo (NTB): Uansett om han blir dømt til forvaring eller tvungent psykisk helsevern, har Anders Behring Breivik forberedt kommentarer som er tilpasset fredagens dom.

- Han ønsker å bli dømt tilregnelig, og det er fortsatt det viktigste spørsmålet for ham. Han er opptatt av hva han skal si til dommerne, og har derfor forberedt noen setninger til hvert utfall, og hva han skal si, sier massedrapsmannens hovedforsvarer, advokat Geir Lippestad til Aftenposten.

Hovedspørsmålet dommerne har tatt stilling til, er om Breivik lider av en grunnleggende vrangforestilling og om han var psykotisk da han drepte 77 mennesker 22. juli i fjor.

Mener de svaret er ja, anses han strafferettslig utilregnelig og må overføres til tvungent psykisk helsevern. Mener dommerne isteden at Breivik var en gjerningsmann som gjennomførte de to handlingene selv om han visste at det var galt og skjønte at han ville bli straffet, så dømmes han til forvaring i fengsel.

NTB skrev i helgen at Breivik selv holder fast på at han vil anke spørsmålet videre oppover i rettssystemet hvis han blir erklært utilregnelig og dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern.

Rettens administrator Wenche Elizabeth Arntzen leser opp slutningen i Oslo tingrett fredag formiddag klokka 10. Deretter skal begrunnelsen leses opp over seks timer. (©NTB)