RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Breivik skal forklare seg i detalj om Utøya

Oslo (NTB-Margrethe Håland Solheim): Torsdag ble planleggingen av terroraksjonen 22. juli 2011 og hendelsene i regjeringskvartalet gjennomgått i retten. Fredag er det hendelsene på Utøya som er tema for utspørringen av Anders Behring Breivik.

Torsdag avsluttet aktoratet sin utspørring om tiden fra 2006 til og med bombeangrepet i regjeringskvartalet. I denne perioden er Breivik og aktoratet sterkt uenige om når Breivik begynte å legge sine terrorplaner, samt detaljene i den første sakkyndigrapporten.

Fredag starter dagen med at de andre aktørene i retten også får anledning til å stille spørsmål om denne perioden, før aktor Inga Bejer Engh tar over med det som for mange blir den største prøvelsen hittil i rettssaken.

- Det var tungt å høre Breivik fortelle om planene rundt 22. juli. Nå vet vi at fredag blir enda verre. Derfor vil jeg be alle som er berørt av saken om å tenke nøye gjennom hva de får med seg av det som blir sagt. Det kan være ting det er lurt å beskytte seg mot, sier nestleder i Støttegruppen etter 22. juli, Christin Bjelland, til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere