RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Breivik søker studieplass ved UiO

Anders Behring Breiviks er utsatt for omsorgssvikt, ifølge forfatteren.
Anders Behring Breiviks er utsatt for omsorgssvikt, ifølge forfatteren. Foto: Junge, Heiko
Sist oppdatert:
- Vi kan ikke nekte noen å studere ved Universitetet i Oslo.

Massedrapsmann Anders Behring Breivik har søkt studieplass på statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, melder TV 2.

Dersom Breivik kommer inn vil undervisningen foregå i fengselet.

- Vi kan ikke nekte noen å studere ved Universitetet i Oslo. Vi er nødt til å forholde oss til de faglige reglene for opptak. Det er helt andre instanser som må vurdere om det er mulig å la en person studere ved universitetet av sikkerhetsmessige årsaker. Det er det Kriminalomsorgen som må ta vare på, sier universitetsrektor Ole Petter Ottersen til TV 2.

Men mens studenter rundt om i landet har fått svar på sine søknader tidligere i juli, har ikke Breivik fått svar på sin. Allerede i juli i fjor ble det først kjent at Breivik hadde et ønske om å studere statsvitenskap.

- Fengselet vil alltid prøve å legge til rette for at de innsatte skal få seg en formell kompetanse, slik at de har mulighet til å få jobb når de kommer ut, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid i Ila landsfengsel til TV 2.

TV 2 har vært i kontakt med flere ansatte ved Institutt for statsvitenskap, og de reagerer kraftig på at Breivik har søkt seg til studiet. Ingen vil la seg intervjue, men sier at de ikke vil ha noe med massemorderen å gjøre dersom han kommer inn.

- Jeg forstår at det kommer reaksjoner. Det er menneskelig. Hvis det er slik at enkelte lærere reserverer seg må vi ta det seriøst og vurdere det i hvert enkelt tilfelle, sier rektor Ottersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere