Gå til sidens hovedinnhold

- Breivik skulle kjøpe diamanter i Liberia

Vitne med nye opplysninger.

En 39 år gammel mann hevder at terrorsiktede Anders Behring Breivik dro til Liberia i 2002 for å kjøpe diamanter, men at drømmen om raske penger fikk en brå slutt i form av en pistol mot tinningen.

Den 39 år gamle mannen som hevder dette har vært inne til avhør. Mannen nettpratet med Breivik en sommernatt i 2004 eller 2005 etter å ha blitt kjent gjennom et diskusjonsforum på internett, skriver VG.

– Han betrodde meg at han dro til Afrika for å kjøpe bloddiamanter. Der ble han truet på livet. Han fikk en pistol mot tinningen og det var like før det ble trukket av, sier 39-åringen, som ønsker å være anonym.

Flere av Breiviks nære venner har også forklart seg om at Breivik har fortalt dem om ulovlig diamanthandel og reisen til Liberia. Politiet bekreftet i forrige måned overfor NRK at besøket i Liberia fant sted i april for ni og et halvt år siden.

Politiet gransker fortsatt dette sporet, men har hatt utfordringer med å få informasjon fra myndighetene i Liberia.

– Vi ettergår alle reisene hans for å se om det er hold i forklaringene hans, sier politiadvokat Christian Hatlo.

I sitt manifest nevner Breivik Liberia-turen. Men han påstår at turen var en dekkhistorie for å skjule reisens egentlige formål, nemlig et møte med en serber som Breivik omtaler som en stor krigshelt som skal ha drept mange muslimer i kamp. Breiviks forsvarer Geir Lippestad sier at Breivik fortsatt holder fast ved denne forklaringen.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken