*Nettavisen* Nyheter.

Breivik smilte til fotografene på vei inn i retten

Oslo (NTB): En taus, men smilende Anders Behring Breivik ankom mandag ettermiddag Oslo tingrett iført mørk dress. For første gang hadde mediene mulighet til å ta bilde av den terrorsiktede.

32-åringen virket fornøyd da han like etter 12.30 ble ført inn i retten av fire fengselsbetjenter. Han sa ikke noe, men smilte forsiktig i det drøye minuttet fotoseansen varte.

Breivik var iført svart dress, hvit skjorte og lyseblått slips. Da tingrettsdommer Wenche Fliflet Gjelsten ga beskjed om at fotografene måtte trekke ut, så han ned og fisket opp en bunke notatsider fra lomma.

Til stede fra påtalemyndighetens side er politiadvokat Christian Hatlo og etterforskningsleder i terrorsaken John Roger Lund. Geir Lippestad skal føre ordet fra forsvarerteamets side.

Også Terje Tørrisen, som sammen med Agnar Aspaas er oppnevnt til å gjøre en ny rettspsykiatrisk vurdering av Breivik, er til stede mandag.

Til stede i tingretten er også 23 bistandsadvokater for ofre og etterlatte. Rundt 100 ofre og pårørende, inkludert verger, hadde meldt sin interesse for å følge rettsmøtet mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.