*Nettavisen* Nyheter.

Breivik uenig med politiet om PC på cella

Oslo (NTB): Uenighet med politiet om PC-bruk på cella har ført til at Anders Behring Breivik nekter videre avhør i terrorsaken.

I en av de tre cellene Anders Behring Breivik disponerer i Ila fengsel finnes det også en PC som 32-åringen bruker til å se serier og skrive sine egne notater på. Maskinen er ryddet for øvrige programmer og har heller ingen internettforbindelse. Breivik skal blant annet ha bedt om å få installert fantasispillet Heroes of Might and Magic, men det har politiet avvist, skriver VG Nett.

- Det er en viss uenighet mellom partene om hva som er avtalt om siktedes tilgang til PC og programvare på cella. Det jobbes med å få avklart dette. Utover dette har vi ingen kommentarer, sier politiadvokat Christian Hatlo til Aftenposten.no.

Uenigheten førte til at et planlagt avhør på politihuset i Oslo ble avbrutt onsdag. Breivik etterlyste en skriftlig bekreftelse på avtalen om PC-bruk, men da politiet ikke kunne legge fram et slikt dokument da avhørene skulle starte, avbrøt han.

- Det er snakk om at han ønsker en forsikring om at politiet og han er enige om allerede inngåtte muntlige avtaler rundt tilretteleggingen for hans varetektsforhold og videre soning. Han ønsker å få det formalisert, noe han har ønsket i flere måneder. Inntil det er på plass, ønsker han ikke å la seg avhøre, sier Jordet til Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.