Gå til sidens hovedinnhold

- Breivik vil stille i kjole og hvitt

Anders Behring Breivik (32) har ytret ønske om kle seg i kjole og hvitt under fredagens fengslingsmøte.

Massemorder Anders Behring Breivik (32) skal ha ytret et ønske om å få stille på fengslingsmøtet på fredag i kjole og hvitt. På forrige fengslingsmøte 25. juli, ønsket han å stille i uniform, dette fikk han ikke lov til.

VG Nett skriver at advokatfirmaet til Breiviks forsvarer, Geir Lippestad tirsdag har sendt politiet en telefaks hvor ønsket til hans klient kommer fram.

Les også: Breivik ønsker å møte i retten

I faksen skal det står at Breivik ønsker å være iført «kjole og hvitt/livkjole/snippkjole», dette på grunn av at han i forrige rettsmøte ble nektet å bære uniformen som han forespurte.

- Han ønsker å stille i kjole og hvitt fordi han vil fremstå på en slik måte. Det er slik han mener er det fornuftige antrekket å kle seg i en rett, sier Geir Lippestad til VG Nett.

Vil ha lukkede dører
Fengslingsmøtet skal etter planen starte klokken 13.00 fredag. Breivik ble 25. juli fremstilt for åtte ukers varetektsfengsling med fire ukers isolasjon, under fengslingsmøtet vil påtalemyndigheten be om fire nye uker med varetekt og isolasjon for den siktede.

Politiet har varslet om at de igjen ønsker at retten skal gå for lukkede dører under fengslingsmøtet. Dette vil det bli tatt stilling til på onsdag. På en pressekonferanse tirsdag fortalte politiet at de var i dialog med Breiviks forsvarer Lippestad om fengslingsmøtet kunne avholdes som såkalt kontorforretning, som vil si at den siktede ikke er til stede i rettssalen, men Breivik selv ønsker å være til stede under rettsmøtet.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser