Breivik vil studere statsvitenskap

Terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett 2012. Anders Behring Breivik med egne notater og medforsvarer Tord Jordet i rettssal 250 tirsdag i syvende uke i rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.

Terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett 2012. Anders Behring Breivik med egne notater og medforsvarer Tord Jordet i rettssal 250 tirsdag i syvende uke i rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Terrortiltalte Anders Behring Breivik (33) sier til sine forsvarere at han vil studere statsvitenskap og skrive bøker i fengsel, skriver VG.

07.07.12 09:40

- Etter rettssaken har han brukt mye tid på å gjennomgå og svare på brev. Han har sagt at han ønsker å studere statsvitenskap, og han planlegger å skrive flere bøker, sier Breiviks forsvarer Tord Jordet til VG.

Forsvareren sier at studiene foreløpig kun er på planleggingsstadiet, og at det ikke er besluttet noe om studiested eller eventuell oppstart. Breivik har anslått overfor at han har fått mellom 500 og 600 brev siden terrorangrepene fant sted.

- Han har sagt at han har fått brev fra i overkant 25 nasjoner, sier forsvareren. Rundt en firedel av brevene kommer fra Norge. De fleste brevene fra utlandet kommer fra Tyskland, Sverige, Storbritannia og Russland.

Ila fengsel har etablert et regime med særlig høyt sikkerhetsnivå rundt Breivik og kontrollerer derfor all post. Det gjøres imidlertid av sikkerhetsmessige grunner, og fengselet har ikke anledning til å stanse brevvekslingen av andre årsaker.

Om halvannen måned, den 24. august, faller dommen mot mannen som drepte 77 mennesker og skadet mange flere 22. juli i fjor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.