RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Breivik vurderer gå til sak mot isolasjon i fengselet

Anders Behring Breivik vurderer å gå til sak mot Ila fengsel.
Anders Behring Breivik vurderer å gå til sak mot Ila fengsel.
Terrordømte Anders Behring Breivik vurderer å gå rettens vei for å få soningsforholdene i Ila fengsel kjent rettsstridig.

Breiviks forsvarer Tord Jordet sier til Aftenposten at Breivik vil gå til sak blant annet fordi han blir isolert fra andre innsatte og blir nektet kontakt med personer utenfor fengselet.

– Når en domstol idømmer en fengselsstraff, så er det frihetsberøvelsen i seg selv som skal utgjøre straffen, en skal ikke påføres ytterligere straff fra Kriminalomsorgen gjennom strengere soningsforhold enn nødvendig, sier Jordet.

Breivik har siden sommeren 2011 sittet på «særlig høyt sikkerhetsnivå» på Ila i Bærum og i Skien fengsel. Jordet sier at isoleringen er en tilleggsstraff og et klart menneskerettighetsbrudd.

I januar i fjor anmeldte Breivik Ila fengsel og daværende justisminister Grete Faremo for forhold som langvarig isolasjon, manglende tilgang til luftegård og fravær av mosjon. Kjernen i anmeldelsen var det samme som Breivik beskrev i et 27 sider langt klagebrev han sendte til Kriminalomsorgen før jul i 2012, og det er de samme forholdene han nå vil gå til sak for å få kjent rettsstridig. Anmeldelsen fra 2013 ble henlagt i februar i år da politiet konkluderte med at intet straffbart forhold var bevist. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere