Breiviks 7 spørsmål

ANDERS BEHRING BREIVIK: Politiet har valgt å frigi et bilde av Anders Behring Breivik (32) fra 2009, som tidligere er brukt i forbindelse med utstedelse av pass.

ANDERS BEHRING BREIVIK: Politiet har valgt å frigi et bilde av Anders Behring Breivik (32) fra 2009, som tidligere er brukt i forbindelse med utstedelse av pass. Foto: Politiet

Anders Behring Breivik krevde sju svar før han lot seg undersøke.

Anders Behring Breivik hadde forutsatt at han kunne bli oppfattet som psykopat.

Breivik skriver at «når en operatør for en av de europeiske motstandsbevegelsene» klarer å angripe et regime, så vil svaret fra et multikulturalistisk regime være å beskytte sin ideologi.

- Dette gjøres vanligvis ved å beskrive fienden som en gal mann eller diskreditere ham som et offer på en vridd måte (karakterdrap), skriver Breivik i manifestet, som han publiserte på internett og sendte til flere tusen personer bare timer før terrorangrepene.

Da rettspsykiaterne Synne Sørheim og Torgeir Husby skulle undersøke Breivik, krevde han først svar på sju spørsmål. Han forklarte dem at han ikke ønsket å bidra til sitt eget karaktermord, og at multikulturalistene ser på de sakkyndige som politisk korrekte, skriver Aftenposten torsdag.

De sju spørsmålene Breivik ville ha svar på, var:

  • Hva synes dere om Hamsun, og justisministerens avgang etter annen verdenskrig?
  • Synes dere alle nasjonaldarwinister er psykopater?
  • Mener dere at amerikansk militærkommando mangler empati?
  • Forklar de vesentlige forskjellene på pragmatisme og sosiopati.
  • Er dere nasjonalister eller internasjonalister?
  • Støtter dere multikulturalisme?
  • Har noen av dere hatt tilknytning til marxistiske organisasjoner i løpet av livet?

Både Torgeir Husby og Synne Sørheim skal ha brukt mye tid på å forklare at de ikke kunne svare på Breiviks spørsmål, skriver VG. Breivik kontret da med å fortelle at han allerede visste hva Husby og Sørheim ville ha svart.

- Tusenvis med timer med salg har gjort meg i stand til å forutsi med 70 prosent sannsynlighet hva personen jeg snakker med, tenker på, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag