– Jeg kan ikke glemme hva han gjorde, sier Jens Breivik til Bild.

Den tyske storavisen har møtt faren til Anders Behring Breivik i Norge før behandlingen av hans mulige prøveløslatelse startet.

Les mer: Jens Breivik: – Jeg redd for å bli gjenkjent, spyttet på og foraktet

– Sønnen min drepte 77 uskyldige mennesker og forsvarsløse personer. Det er selvfølgelig noe jeg tenker på veldig ofte, sier Jens Breivik til Bild.

86 år gamle Breivik ga i 2014 ut boken «Min skyld? En fars historie» som handler om sønnen.

Les også

Sirkus Breivik med strategisk tabbe

– Jeg kan ikke si at jeg noen gang vil ha et normalt liv igjen. Jeg skulle ønske jeg hadde vært i regjeringsbygget eller på Utøya den gangen, så han ville ha tatt meg også, sier Jens Breivik før han former fingrene til en pistol og peker de mot sin egen tinning.

Les mer: Jens Breivik: – Jeg kunne gjort mer for Anders

Absurd

Han synes rettssaken som nå er i gang er absurd.

– Fordi Anders slipper ikke ut fra fengsel. Sannsynligvis ikke de neste 20 årene. Jeg vil ikke at han skal komme ut, sier Jens Breivik til Bild.

86-åringen har ikke hatt kontakt med sønnen sin på flere år, forteller han til den tyske avisen.

Nettavisen har vært i kontakt med Jens Breivik. Han ønsker ikke å komme med noen uttalelser om sønnen, men er innforstått med at vi gjengir sitatene han ga til Bild.

Blant andre internasjonale medier har både Sky News og Daily Mail omtalt rettssaken.

Første rettsdag over

Tirsdag ettermiddag var første rettsdagen over i Brevik-saken. Selve rettssaken avholdes i det provisoriske rettslokalet i gymsalen til Skien fengsel. Der skal dommeren ta stilling til Breiviks begjæring om prøveløslatelse.

I løpet av tirsdagen ga Breivik sin forklaring, før aktor Hulda Karlsdottir stilte han spørsmål mot slutten.

Onsdag skal Breviks forsvarer Øystein Storrvik stille sine spørsmål, før det første vitnet skal avgi forklaring for retten. Vitne det er snakk om er svenske Pär Öberg, som er et profilert medlem av nynazistiske gruppen «Den nordiske motstandsbevegelsens» svenske gren.

Det er satt av fire dager til saken, så innen fredag skal rettssaken være ferdig.