Breiviks mor: - Dette er svindel

Foto: Heiko Junge (NTB scanpix / Privat)

Wenche Behring Breivik sa til sine advokater at hun følte seg overkjørt av Marit Christensen..

Femten dager før hun døde, hadde Breivik en samtale med sine advokater på Radiumhospitalet. Der sa hun klart fra at hun ønsket å stoppe boken som ble gitt ut tirsdag med tittelen «Moren».

TV 2 har fått tilgang til lydopptak av samtalen. Breiviks mor sier blant annet hvordan hun hadde ønsket at bokprosjektet skulle bli:

- Jeg hadde ønsket meg en bok som rett og slett skulle fortelle en enkel historie om meg og mitt liv. Hvordan jeg var, hvordan min sønn var, og hvordan min familie var. Sånn at ingen skulle gå rundt å tro at vi var så grusomme mennesker.

I stedet utviklet boken seg i en retning som gjorde at hun ikke lenger ønsket å bidra, kommer det fram i opptaket, som TV-kanalen gjenga utdrag av torsdag kveld.

- Kjære deg, Marit. Jeg har følelsen av at du rett og slett har overkjørt alt jeg har sagt og fortalt deg i denne boken. Dette er ikke min bok, det er din bok, lyder et sitat som tilsynelatende er henvendt direkte til forfatteren.

Christensen sier hun ikke kjenner seg igjen i det som sies i opptaket.

- Gjennom elleve måneder var det veldig klart for meg at hun ønsket å fortelle sin historie. At hun noen få uker før hun døde, plutselig ikke ønsket det, det vet jeg ingenting om, sier Christensen. Hun sier hun så Breivik siste gang 4. mars, tre dager før massedrapsmannens mor møtte advokatene sine.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.