RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge (NTB scanpix / Privat)

Breiviks mor fryktet å bli drept

Sist oppdatert:
Wenche Behring Breivik skal ha fryktet hevnaksjoner.

Anders Behring Breiviks mor fryktet at noen skulle hevne seg på henne etter sønnens terrorhandlnger 22. juli, kommer det fram av Marit Christensens bok «Moren» som lanseres torsdag, skriver VG.

Etter terroraksjonen ble Wenche Behring Breivik innlagt på Vinderen psykiatriske sykehus. Ifølge Christensen var en hevnaksjon det eneste hun følte redsel for.

«Noen vil sikkert drepe meg! Hvordan kan jeg noen gang vise meg ute?», skal moren ha sagt.

Forfatteren skriver i den omstridte boka om morens opplevelser etter terrorhandlingene.

Hun skal blant annet ha spurt seg selv hvordan planleggingen av aksjonen kunne foregår i hennes eget hjem uten at hun visste noe, og sagt at hun «avskyr ham».

- Ville holde tale til folket
Avisen skriver at moren skal ha ønsket å testementere store deler av sin formue til Radiumshospitalet, slik at hun kunne bli husket for det og at pengene ikke skulle havne i sluket av erstatsningskrav.

Det kommer også fram i boka at hun ett år etter terrorangrepet ønsket å gå opp på en talerstol denne dagen for å snakke til folket.

«Kjære landsmenn! Han som forårsaket tragedien, rammet også meg!», skal hun ha innledet talen overfor Christensen.

- Boka er viktig
Moren til Breivik, som døde i mars, skal imidlertid ha forsøkt å stoppe boka.

- Jeg mener denne boka er viktig. Det er derfor jeg har gjort hele denne jævlige jobben. Det har vært forferdelig vanskelig. Alt fra hemmelighetskremmeriet rundt mitt forhold til henne og så har det jo vært måneder med debatt om noe folk ikke har hatt kjennskap til, sier Christensen til Dagbladet.

Boka skulle etter planen komme ut 15. november, men er nå framskyndet og lanseres altså torsdag.

Avdøde Wenche Behring Breiviks advokat Hans Marius Graasvold reagerer på at boka gis ut allerede nå. På vegne av sin klient har han forsøkt å få boka stanset.

- Man kan jo ikke stoppe en bok som allerede har kommet ut, og vi får ikke Oslo tingrett til å stanse utgivelsen i dag, sier Graasvold til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere