RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Breiviks mor ville lukke dørene - avvist av retten

Oslo (NTB): Oslo tingrett avviste torsdag en begjæring fra moren til Anders Behring Breivik om å lukke dørene under de sakkyndiges gjennomgang av opplysninger fra massemorderens tidlige barndom.

Moren ba om at retten lukket dørene i forbindelse med gjennomgangen av opplysninger fra kontakten hun og Anders Behring Breivik hadde med barnevernet og Statens senter for barne- og ungdomspsykiatri tidlig på 1980-tallet. Og om retten ikke aksepterte dette, ønsket hun at pressen ble nektet å referere fra denne gjennomgangen.

- Det er knyttet særskilt interesse til de sakkyndiges redegjørelser, og selv om dette kan innebære en belastning for mor, krever ikke vernet av privatlivets fred lukkede dører. Hensynet til mors privatliv bli ivaretatt av at de sakkyndige ikke går inn i det mer enn de må, sa tingrettsdommer Wenche Elizabeth Arntzen da hun kunngjorde sin beslutning.

Hun fant heller ingen grunn til å nekte pressen å referere disse opplysningene, men anmodet om særskilt varsomhet av personvernhensyn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere