RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Breiviks stemor ønsket omsorgen

Terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett 2012. Anders Behring Breivik med egne notater i rettssal 250 tirsdag i syvende uke i rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.
Terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett 2012. Anders Behring Breivik med egne notater i rettssal 250 tirsdag i syvende uke i rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Anders Behring Breiviks stemor forsøkte å overta foreldreomsorgen for ham da han var barn.

– Jeg tror det hadde gjort en forskjell, sier hun til TV 2.

Terroristens stemor, Tove, snakker for første gang ut i dokumentaren «Stemorens fortelling», som sendes på TV 2 torsdag.

Hun traff Anders Behring Breivik første gang sommeren 1983 da han var fire år gammel, og fikk svært god kontakt med han. Samme år forsøkte hun å overta omsorgen for Anders Behring Breivik, etter at psykologer hadde konkludert med at han burde fjernes fra sin biologiske mor. Men dommen som ble avsagt var helt klar – det var moren som skulle ha ansvaret.

– Jeg kan bare spekulere i om det hadde gjort noe forskjell, men det tror jeg det hadde gjort, sier stemoren.

Siste gang hun så Breivik var 10. mars i 2011, da han besøkte henne hjemme i hennes leilighet i Oslo. Da mimret de blant annet om gamle dager.

Hun sier hun fikk sjokk da hun bilder av Breivik dukket opp på TV i nyhetssendingene etter terroraksjonen 22. juli.

– Jeg følte nesten at jeg sto på siden av meg selv. Jeg ville ikke innse at dette virkelig var som det var, sier stemoren.

I to og et halvt år har hun holdt seg unna det ødelagte regjeringskvartalet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere