*Nettavisen* Nyheter.

Brende: - Massive overgrep i Syria

Oslo (NTB): Utenriksminister Børge Brende (H) sier overgrepene mot sivilbefolkningen i Syria er massive. Han mener FNs sikkerhetsråd må gå i bresjen og legge press på partene for å åpne for humanitær hjelp.

- Verdenssamfunnet, med FNs sikkerhetsråd i spissen, må stå samlet i presset for å få partene i Syria til å etterleve sine humanitære forpliktelser. Humanitær tilgang handler om at FN og andre humanitære aktører gis mulighet til å nå alle som har behov for hjelp, sier Brende, som også legger vekt på at hjelpeorganisasjonene må få være til stede over tid.

FNs nødhjelpskoordinator Valerie Amos orienterte torsdag FNs sikkerhetsråd om den katastrofale humanitære situasjonen i Syria. Hun la særlig vekt på at syriske myndigheter og deler av opposisjonen hindrer humanitære organisasjoner i å hjelpe befolkningen.

FNs sikkerhetsråd slo i oktober fast at partene i konfliktene må etterleve sine humanitære forpliktelser, men i en pressemelding slår Brende fast at dette ikke har skjedd.

- Borgerkrigen i Syria har skapt en av de største humanitære katastrofene i moderne tid. Manglende adgang for FN og andre humanitære aktører er et av de mest akutte problemene i Syria i dag. Det å nekte nødhjelp til sivilbefolkningen som bevisst strategi kan utgjøre en krigsforbrytelse, sier utenriksminister Børge Brende. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.