RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brende: – Kan bli et blodbad i Ukraina

Utenriksminister Børge Brende (H) frykter krig i Ukraina.
Utenriksminister Børge Brende (H) frykter krig i Ukraina. Foto: Håkon Mosvold Larsen (/ NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Utenriksminister Børge Brende (H) frykter det vil bli et «blodbad i hjertet av Europa» hvis Russland invaderer Ukraina og det bryter ut krig.

– Jeg frykter at vi kan vi stå overfor samme situasjon som på Krim. Da vil ukrainske soldater denne gang trolig besvare det. Det kan ende med et blodbad i hjertet av Europa, sier Brende til NRK ifølge NTB.

Han peker på at det befinner seg store militære styrker på begge sider av grensen mellom Russland og Ukraina.

– Det er en svært farlig situasjon i Ukraina. Jeg håper intenst vi finner en diplomatisk løsning. Hvis ikke kan dette ende i en krig. Hvis Russland går inn gjennom en intervensjon, er det 140.000 ukrainske soldater som vil besvare dette, sier Brende.

Væpnede prorussiske grupper har tatt kontroll over en rekke offentlige bygninger i byer øst i Ukraina. Brende konstaterer at de er uniformert, godt organisert og utstyrt med avanserte våpen, men ønsker ikke å si noe mer om hvem militsmedlemmene kan være.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere