RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brende: – Vi må stille opp for Tunisia fremover

Utenriksminister Børge Brende sier angrep var rettet mot turismen.
Utenriksminister Børge Brende sier angrep var rettet mot turismen. Foto: Bertil Ericson (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Utenriksminister Børge Brende (H) sier vi må bidra for å hindre at landene i Nord-Afrika bukker under for terroren.

Overfor NRK ønsker ikke Brende å si noe om sannsynligheten for at det er gruppen Den islamske staten (IS) som står bak det dødelige angrepet i Tunisias hovedstad onsdag.

– Det er i hvert fall ekstremister og terrorister som står bak, sier han og viser til at EUs utenrikssjef Federica Mogherini har sagt at det ikke kan utelukkes at det er IS.

– De har jo begått forferdelig terrorhandlinger i nabolandet Libya. Bare for noen uker siden drepte de 21 koptiske kristne.

Brende minner også om at tusenvis av unge menn har reist til Syria som fremmedkrigere og at det kan være noe av dem som har kommet tilbake. Tunisia trekkes ofte fram som det landet som har klart seg best etter den arabiske våren. Brende sier onsdagens angrep var rettet mot et svakt punkt: turismen.

– Dette landet har store inntekter fra turistene. De var begynt å komme tilbake, og nå skapes det stor usikkerhet. Vi må stille opp for Tunisia fremover, og vi må bidra nå i Nord-Afrika, slik at de ikke bukker under. Det er jo målet til disse terroristene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere