Gå til sidens hovedinnhold

Brende håper på store Syria-bidrag

Brussel (NTB): Utenriksminister Børge Brende (H) håper store summer faller ut når verdenssamfunnet åpner lommeboka for Syria denne uken.

- Situasjonen nå er uakseptabel. To tredeler av befolkningen trenger bistand i en eller annen form, og det er veldig vanskelig å nå fram, sier Brende.

Millioner av syrere er på flukt i eget land på grunn av den blodige borgerkrigen, og over to millioner mennesker har flyktet ut av landet. Det har skapt store behov i hele regionen, og FNs appell om bidrag er på nesten 40 milliarder kroner. Onsdag deltar Brende på et stort givermøte i Kuwait.

- Jeg håper det blir substansielle bidrag som blir lagt på bordet, for det er enorme behov for humanitær hjelp, sier Brende.

«Norge vil varsle at vi stiller opp for regionen fremover», sier Brende uten å ville presisere hvilke løfter han tar med seg i kofferten.

- Verdenssamfunnet må også stille mer opp for nabolandene. Vi må trappe opp den støtten, ellers kan også de få store problemer under det trykket de nå opplever, sier han. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar