RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brende lover å presse på i Martine-saken

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Utenriksminister Børge Brende (H) lover å holde trykket oppe slik at Martine Vik Magnussens drapsmann til slutt blir stilt for retten i Storbritannia.

Fredag ettermiddag møtte han sammen med justisminister Anders Anundsen (Frp) Martine Vik Magnussens far, Odd Petter Magnussen

- Vi vil forsøke å hjelpe på en konstruktiv måte, men dette er ingen enkel sak. Det foreligger jo ingen utvekslingsavtale mellom Jemen og Storbritannia, og det står i Jemens grunnlov at de ikke kan utlevere sine statsborgere. Men det er utstedt en internasjonal arrestordre på mannen, og vi må sørge for at den er effektiv, sa Brende etter det tre kvarter lange møte i Utenriksdepartementet.

Brende opplyste at han har tatt saken opp både med utenriksministeren i Jemen og med Storbritannias utenriksminister William Hague. Statsminister Erna Solberg (H) tok også opp saken da hun traff sin britiske kollega David Cameron i London i januar.

23 år gamle Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London i mars 2008. Farouk Abdulhak fra Jemen er siktet i saken og etterlyst av britiske myndigheter. Han dro hjem til Jemen etter drapet. Britene har tidligere bedt Jemen om utlevering, men Jemen har sagt nei. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere