RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brende: Må tenke på gjenoppbygging også

Oslo (NTB): Regjeringen vurderer fortløpende om den skal bidra med mer hjelp til katastroferammede Filippinene. - Vi må også stille opp med hjelp til gjenoppbygging, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Brende deltok mandag på utenriksministermøtet The Asia- Europe Meeting (Asem) i New Delhi, der tyfonkatastrofen var høyt på agendaen.

- På plenumsmøtet mellom de europeiske og asiatiske utenriksministrene tok jeg til orde for at vi må alle stille opp, og dette må gå i to faser. Det ene er den humanitære assistansen som trengs, men vi må også allerede nå tenke på gjenoppbyggingsfasen, sier Brende til NTB.

- Det som ofte skjer er at man bare tenker på den akutte hjelpen. Jeg snakket med den filippinske viseutenriksministeren, og han satte utrolig pris på at vi tok opp behovet for å bli med på også gjenoppbygging, sier utenriksministeren videre.

Brende peker på at omfanget av katastrofen fortsatt er svært uklart.

- Jeg tror at når man får bedre oversikt over behovet, så vil det komme mer nødhjelp. Fra norsk side vurderer vi behovet løpende. Vi vil selvsagt stille opp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere