*Nettavisen* Nyheter.

Brende: Mandelas prinsipper vil leve

Oslo (NTB): Utenriksminister Børge Brende (H) framhevet at Nelson Mandela var en moralsk leder for en hel verden da han tirsdag formiddag signerte kondolanseprotokollen i Sør-Afrikas ambassade.

Litt over klokka 9 tirsdag morgen ankom utenriksministeren ambassaden i Drammensveien i Oslo. I ambassadens seremonirom og foran et stort bilde av en smilende Mandela skrev Brende en hilsen på vegne av Norge.

- Mandelas prinsipper vil leve. Jeg tror aldri vi vil se noe tilsvarende til det å kunne strekke ut en hånd til dem som hadde ansvaret for at han satt 27 år i fengsel, men han greide da å sørge for at Sør-Afrika besto som et land. Han viste en hel verden at det at gikk an løse konflikter uten vold, sier Brende, og legger til:

- Han var vår tids Gandhi.

I ambassaden var formiddagstimene tirsdag forbeholdt offisielle representanter. Fra tirsdag ettermiddag og fram til fredag kan alle som ønsker det, skrive i protokollen.

- Nelson Mandela var ikke bare en stor leder i Sør-Afrikas og statsmann, men også den moralske leder for en hel verden. Den beste måten å hedre Mandelas minne på, er at vi alle strekker oss og forsøker å følge de prinsippene han levde etter og den politikken han sto for, nemlig toleranse, solidaritet, medmenneskelighet og kamp mot fattigdom, sier Brende til NTB etter at han hadde signert protokollen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.