Gå til sidens hovedinnhold

Brende: - Positivt av transporten er i gang

Oslo (NTB): Utenriksminister Børge Brende (H) er glad for at transporten av kjemiske stridsmidler fra Syria er i gang. - Dette er et nytt skritt i riktig retning, sier han.

Den første lasten fraktes av det danske skipet Ark Futura, opplyste organisasjonen OPCW tirsdag. Det norske fregatten KNM Helge Ingstad er et av skipene som eskorterer lasteskipet.

- Det er positivt at transporten av kjemiske stridsmidler ut fra Syria nå er innledet. Dette er et nytt skritt i riktig retning for å oppfylle FNs og OPCWs vedtak om å destruere landets kjemiske stridsmidler. Det er nå viktig at de resterende delene av Syrias kjemivåpen bringes raskest mulig til Latakia for uttransport, sier utenriksministeren.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide er også fornøyd med at arbeidet er kommet i gang.

- Vi har alle en plikt til å ta vår del av ansvaret for å bidra til internasjonal fred og sikkerhet. Jeg er stolt av at sjøfartsnasjonene Norge og Danmark på kort varsel kunne stille opp da FN og OPCW ba om det, og bidra med de nødvendige lasteskip og militære fartøyer til denne viktige operasjonen, sier forsvarsministeren. (©NTB)