*Nettavisen* Nyheter.

Brende roser Ukraina-avtale

Oslo (NTB-Ann Fredriksen): Avtalen som er inngått i Ukraina, er et betydelig framskritt og betyr forhåpentlig at et enda verre blodbad er unngått, sier utenriksminister Børge Brende (H).

21.02.14 18:27

Han håper at avtalen som ble inngått mellom president Viktor Janukovitsj og opposisjonsledere fredag, også vil bli akseptert av demonstrantene i gata selv om den innebærer at Janukovitsj blir sittende fram til et nyvalg som skal holdes senest innen desember.

- Etter blodbadet vi har vært vitne til denne uken, er det positivt at partene nå er blitt enige om en avtale. Dersom avtalen blir iverksatt, betyr det at vi kan bla om til et nytt kapittel i Ukrainas historie, sier Brende til NTB.

Han synes dette er et svært positivt resultat etter at Janukovitsj har sittet 20 timer i presidentpalasset og forhandlet med opposisjonsledere og utenriksministrene fra de tre store EU-landene Tyskland, Frankrike og Polen. Han gir EU stor honnør for innsatsen.

Brende understreker at avtalen betyr at opposisjonen har fått gjennomslag for flere viktige krav, blant annet at presidentens makt innskrenkes og at det dannes en samlingsregjering med opposisjonen. I tillegg skal det holdes valg på ny president og nasjonalforsamling før desember 2014. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.