Gå til sidens hovedinnhold

Brende: - Svært alvorlig utvikling for Joshua French

Oslo (NTB): Utenriksminister Børge Brende (H) sier situasjonen er svært alvorlig for Joshua French etter nyheten om at det blir en rettssak mot ham etter Tjostolv Molands død i august.

Brende sier i et intervju med TV 2 mandag at saken til French har tatt en ny og svært alvorlig vending etter at det nå blir en ny rettssak mot den allerede dødsdømte norske 31-åringen.

- Det virker som om rettssaken nå skal igangsettes med basis i en tiltale som vi stiller oss helt uforstående til, sier Brende.

Kongolesiske etterforskere erklærte seg enige med de utsendte Kripos-etterforskerne i Kongo som konkluderte med at det ikke lå noe kriminelt bak dødsfallet til Tjostolv Moland i august. Likevel har den militære påtalemyndigheten i Kinshasa valgt å tiltale French for å ha dopet ned og med overlegg ha drept sin beste venn.

I forrige uke forsøkte spesialutsending Kai Eide å skape en dialog med kongolesiske myndigheter, blant annet også med tanke på å unngå enda en rettssak, men har tydeligvis ikke blitt hørt. Kilder som både TV 2 og Dagbladet har snakket med har varslet at rettssaken mot French kan starte 7. januar. (©NTB)