RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brende: Vi tar utgangspunkt i at gisselet er i live


Utenriksminister Børge Brende holdt en orientering om bortføringssaken i Syria torsdag ettermiddag.
Utenriksminister Børge Brende holdt en orientering om bortføringssaken i Syria torsdag ettermiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Norske myndigheter jobber videre med utgangspunkt i at nordmannen som er tatt til fange av IS, fortsatt lever, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Krisestaben som jobber med saken, har analysert bildet som opprørsgruppen IS onsdag offentliggjorde av Ole Johan Grimsgaard-Ofstad. Konklusjonen er at bildet sannsynligvis er tatt i løpet av den siste måneden, sier Brende.

– Vi jobber videre med utgangspunkt i at Grimsgaard-Ofstad fortsatt lever, sier utenriksministeren.

Norske myndigheter har kjent til bortføringen i åtte måneder. Det gjør saken mer krevende at bortføringen nå er offentlig kjent, ifølge Brende.

– Vi legger ned betydelige ressurser i arbeidet. Men dette er en svært krevende sak, og ISILs offentliggjøring kan bety at arbeidet blir enda vanskeligere. Krisestaben har hatt møter i går kveld og i dag for å diskutere videre håndtering av saken, sier han.

ISIL er en annen forkortelse for Den islamske staten (IS). Gruppen gjorde bortføringen av Grimsgaard-Ofstad kjent i nettmagasinet Dabiq.

Krisestaben består alt i alt av om lag 25 til 30 personer. Norske myndigheter samarbeider også nært med andre land og deres ulike tjenester. Personell fra politiets krise- og gisselforhandlertjeneste, E-tjenesten, Kripos, Politiets sikkerhetstjeneste og Politidirektoratet inngår i staben. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere