Brende: Vi tar utgangspunkt i at gisselet er i live

Utenriksminister Børge Brende holdt en orientering om bortføringssaken i Syria torsdag ettermiddag.

Utenriksminister Børge Brende holdt en orientering om bortføringssaken i Syria torsdag ettermiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)

Norske myndigheter jobber videre med utgangspunkt i at nordmannen som er tatt til fange av IS, fortsatt lever, sier utenriksminister Børge Brende (H).

10.09.15 15:14

Krisestaben som jobber med saken, har analysert bildet som opprørsgruppen IS onsdag offentliggjorde av Ole Johan Grimsgaard-Ofstad. Konklusjonen er at bildet sannsynligvis er tatt i løpet av den siste måneden, sier Brende.

– Vi jobber videre med utgangspunkt i at Grimsgaard-Ofstad fortsatt lever, sier utenriksministeren.

Norske myndigheter har kjent til bortføringen i åtte måneder. Det gjør saken mer krevende at bortføringen nå er offentlig kjent, ifølge Brende.

– Vi legger ned betydelige ressurser i arbeidet. Men dette er en svært krevende sak, og ISILs offentliggjøring kan bety at arbeidet blir enda vanskeligere. Krisestaben har hatt møter i går kveld og i dag for å diskutere videre håndtering av saken, sier han.

ISIL er en annen forkortelse for Den islamske staten (IS). Gruppen gjorde bortføringen av Grimsgaard-Ofstad kjent i nettmagasinet Dabiq.

Krisestaben består alt i alt av om lag 25 til 30 personer. Norske myndigheter samarbeider også nært med andre land og deres ulike tjenester. Personell fra politiets krise- og gisselforhandlertjeneste, E-tjenesten, Kripos, Politiets sikkerhetstjeneste og Politidirektoratet inngår i staben. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.