RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brende vil videreføre utenrikspolitikken

Oslo (NTB): Utenriksminister Børge Brende (H) sier han vil videreføre hovedlinjene i norsk utenrikspolitikk.

- Jeg går inn i jobben med stor ydmykhet og ærefrykt, men styrken i vårt land er jo at det tradisjonelt har vært bred enighet om hovedlinjene i vår utenrikspolitikk. Jeg vil legge vekt på å videreføre den tradisjonen, sa han da han kom ut fra Slottet etter sitt første statsråd onsdag.

Han sier at han ikke brukte lang tid på å si ja til oppdraget.

- Når den fremtidige statsministeren ringer deg og spør om du vil bli landets utenriksminister, så mener jeg det er et oppdrag du ikke kan si nei til hvis man er politisk interessert og har jobbet mye internasjonalt. Dette er også en mulighet til å få til nye resultater på viktige området, europapolitikken og en mer resultatorientert utviklingspolitikk. Men det er også det å kunne styrke norsk næringslivs muligheter til å lykkes ute, der Utenriksdepartementet har en viktig rolle.

På spørsmål om hva som er den viktigste utfordringen han skal gå løs på, svarer Brende:

- Det jo slik at utenrikspolitikken preges litt av de løpende utfordringene man har. Det er ingen tvil om at den store humantære krisen, kanskje den verste i etterkrigstiden, som vi nå ser i Syria med over to millioner flyktninger, mange internt fordrevne, det må en utenriksminister jobbe aktivt med. Der har vi jo også spørsmålet om destruksjon av kjemiske våpen. Men det er også slik at nordområdene betyr mye. Det betydde mye for den regjeringen som nå gikk av, men det er også noe jeg brenner for, sier Brende. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere