RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brennhett boligmarked

Sist oppdatert:
Nå går det så det griner i boligmarkedet i Oslo. Rentekuttene fra Norges Bank gjør at boliger selges rekordraskt etter visningene
Av 50 tilfeldige boliger annonsert i Aftenposten sist lørdag ble 35 solgt allerede etter noen få dager, melder Dagsavisen.

- Den voldsomme økningen er større og bråere enn noen har kunnet spå. Det har lenge vært en opphopning av folk som har hatt planer om å flytte. Så strømmer alle ut på visning samtidig. Boligmarkedet styres av massepsykologi og flokkmentalitet, sier daglig leder Bjørn-Erik Øye ved Prognosesenteret.

- Endringen er enorm sammenlignet med i fjor. Da sto det dønn stille. Nå skal alle kjøpe samtidig. Folk kjøper raskt og det er mange flere på visningene, sier Christian Dreyer, leder for Oslo og Akershus Eiendomsmeglerforening.

Men han tror ikke det hete markedet vil vare.

- Akkurat nå er etterspørselen større enn tilbudet. Det kommer til å roe seg i løpet av noen uker, og vi forventer en moderat prisvekst frem mot jul, sier Dreyer til avisen.

Statistikk fra Norges Eiendomsmeglerforbund har det siste året vist at boligprisene generelt har falt frem til april, før de flatet ut og begynte å stige moderat i juni og juli, når mann korrigerer for normale sesongvariasjoner. Dette gjelder et snitt for hele året.

Snart kommer Eiendomsmeglerforbundet med tall for august, og da vil man kunne se om den hektiske aktiviteten har gitt utslag i et mer markant prisoppgang.

Driveren for prisoppgang er kraftige rentekutt. Norges Bank har redusert sin styringsrente fra 7 prosent i begynnelsen av desember i fjor til 3 prosent nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere