Gå til sidens hovedinnhold

Brennhett marked for små leiligheter

Små leiligheter på Bjerke, Rødtvet og Grorud er særdeles attraktive, mener eiendomsmegler.

GRORUDDALEN: Nylig solgte eiendomsmegler Jon Terje Kristiansen i Privatmegleren på Kalbakken en toroms leilighet på Rødtvet, til friske 2.150.000 kroner.Såvidt meg bekjent er dette prisrekord for en 2-roms i dette området, med god margin, sier Kristiansen.

– Det er mer enn de fleste 3-romsleilighetene blir solgt for, sier Kristiansen.

Han har vært eiendomsmegler i Groruddalen i 10 år. Aldri har markedet vært så hett som nå.

LES OGSÅ: Rekordhøyt på Romsås

Bykjernen

– Det er nok ikke lett å være førstegangskjøper selv om man flytter litt utenfor bykjernen, sier han.

– Hva gjør leilighetene på Rødtvet attraktive, og hvorfor gikk denne så høyt?

– Det er vanligvis jevn etterspørsel etter små leiligheter, men om sommeren og begynnelsen av høsten tar det helt av.

Denne type leiligheter med relativt kort vei til Oslo sentrum og nærhet til marka, er mangelvare. Over 40 stykker kom på visning på denne leiligheten, sier han.

– Hvorfor gikk denne høyere enn de fleste treromsleiligheter samme sted?

– Som sagt er det er generelt lite boliger til salgs nå rett etter sommeren, samtidig som også en del studenter er på jakt. Vi ser også at det er mange førstegangskjøpere som får hjelp av sine foreldre til å komme seg inn i markedet og da blir det hard kamp om de gode objektene, sier Kristiansen.

NYSGJERRIG PÅ BOLIGPRISENE I DITT NABOLAG? SJEKK HER

Små leiligheter

– Hvordan har boligmarkedet i denne delen av byen utviklet seg den siste tiden?

– Vi merker en god vekst på alle typer bolig, men spesielt de mindre leiligheten har steget kraftig i pris det siste halvåret. Det er ikke lenge siden en standard toroms gikk for rundt 1,6 millioner i dette området, påpeker han.

– Er det andre kjøpere på eksempelvis Rødtvet nå, enn det var for fem år siden, for ti år siden?

– Det vi merker er at det har blitt mer og mer pågang fra kjøpere som har gitt opp og få seg leilighet midt i byen. Og mange av disse ser at de kan få mer igjen for pengene litt i utkanten av sentrum. Det er tross alt ikke mer enn 20 minutter med t-banen så er du midt i byen, sier han.

– Kan man si noe om hvilke områder i Groruddalen som har den sterkeste prisveksten, og hva som kan være årsaken til det?

– Markedet har i lang tid vært preget av stor etterspørsel og få boliger til salgs. Dette resulterer i økte priser og rask omsetning. Områdene som er nærmeste Oslo sentrum og har god t-baneforbindelse, har hatt den den beste prisveksten. Dette gjelder særlig områder som Bjerke, Rødtvet og Grorud, sier Kristiansen.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford