*Nettavisen* Nyheter.

Brent i hjel

Foto: WILLIAM WEST (AFP)

Infernoet i Australia dreper alt liv.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Dyrelivet i staten Victoria i Australia er svært hardt rammet av brannene som så langt har drept 131 mennesker. Villmarksmyndighetene i staten har en krisetelefon hvor folk kan ringe inn å rapportere dyretragedier.

Les også: Soldater settes inn i mot branner i Australia

- Det har vært forferdelig. Vi har mistet enorme mengder villmarksdyr. Kenguruer og alle typer dyr som bor i trærne er bare borte, det er helt forferdelig, sier Pat O´Brien i den australske organisasjonen Wildlife Protection Agency, I følge News24.

Massive dødstall
Organisasjonen Wildlife Victoria har regnet ut at 10.000 dyr har blitt drept eller står i umiddelbar fare, skriver ABC online

- Nå bør det settes press for å tilbaketrekke jaktlisenser i brannområdene for å sikre at det lille livet som er der blir reddet og ivaretatt, sier Narelle Smith, fra Wildlife Victoria.

Les også: Nærmer seg 100 døde

i tillegg til de rene brannskadene, vil det nå bli akutt mangel på mat, som kan føre til sultedød for mange dyr.

Wildlife Victoria har en hjelpetelefon, hvor folk kan melde inn dyr i nød. Denne brukes av myndigheter, dyreparker, veterinærer, politi og andre som ønsker å melde inn dyretragedier.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rick Rycroft

Gratis veterinærhjelp
Veterinærfakultetet til Universitetet i Melbourne har tilbudt gratis behandling av alle dyr som er skadet av brannen.

- Etter å ha sikret seg selv og sine nærmeste mennesker, vil folk sørge for at kjæledyr får veterinærhjelp og nødvendig tilsyn, sier dekan Ken Hinchcliff, til The Australian

Veterinærhjelpen tilbys kjæledyr og hester, og vil finne sted på universitetets veterinærklinikk i Melbourne.

Mange kjæledyr ble forlatt i husene da folk rømte flammene. Det har samtidig vært historier om dyreiere som har mistet livet da de ville redde sine dyr, skriver News24.

Les mer fra Dittdyr. no:

Krigens dyreofre

Skutt i hodet

Utryddes av froskelårspising

Massemord
Brannene i Australia er de verste noensinne. 400 branner har herjet i staten Victoria, og myndighetene tror brannen er påsatt.

- Hva skal man si om noe som dette? Det er ikke noe annet å si enn at dette er massemord, sier statsminister Kevin Rudd, ifølge AP.

Politiet sier de har holdepunkter for at en av brannene utenfor den ruinerte byen Churchill var påsatt. Et dusin branner pågår fortsatt og temperaturen i området forventes å stige utover uken, noe som vil øke faren for nye branner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag