RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brentolje på all-time high

Sist oppdatert:
Oljeprisen ble handlet på det høyeste nivået noen sinne i London-handelen torsdag kveld. Investorene i oljerelaterte aksjer mente imidlertid at nok var nok
Bekymring for de amerikanske oljelagrene førte til en ny oppgang i oljeprisen. Dermed klarte ikke amerikanske myndigheter å roe ned oljemarkedet. Myndighetene vil bruke sine strategiske oljereserver for å låne ut olje til raffineriene, som lider av knapphet etter orkanene i Mexico-gulfen.

Ved 19-tiden var Brent-oljen oppe på 45,75 dollar pr. fat. Dette er det høyeste nivået Brent-oljen har vært på siden Brent-handelen startet i 1988. Det opplyser Bloomberg.

I New York var råoljen for levering i november ved avslutningen opp 15 cent til 48,50 dollar pr. fat. Rekorden for avslutningsnoteringen i New York er 48,70 dollar pr. fat.

Det nye løftet i oljeprisen klarte imidlertid ikke å gi en ytterligere oppgang for oljerelaterte aksjer i USA torsdag kveld.

Fredag morgen var oljeprisen noe tilbake fra slutten av USA-handelen. Råolje for novemberlevering var ned 34 cent til 48,12 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere