RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brev kom fram etter over 70 år

Berlin (NTB-DPA): Et julebrev sendt fra den okkuperte, britiske øya Jersey for over 70 år siden, kom tirsdag fram til adressatens nærmeste slektning etter innsats fra historikere, posten og Røde Kors.

En tysk soldat i okkupasjonsstyrken på Jersey skrev brevet i desember 1941. Men brevet ble stjålet av lokale motstandskjempere sammen med 85 andre kort, brev og pakker.

Tirsdag ble brevet levert til barnebarnet til den opprinnelige mottakeren, Engelbert Josef Bergmann, i byen Mühlheim i delstaten Hessen i Tyskland.

Brevet var ett i en bunke som for kort tid siden ble overlevert av en mann på Jersey som i 1941 var med på å stjele posten fra okkupasjonsstyrken.

Fellesprosjektet mellom Jersey Post, Deutsche Post, Røde Kors og militærhistorikere har sporet opp mottakerne av ti brev eller deres nærmeste nålevende slektninger.

Jersey ligger 22 kilometer fra kysten av Frankrike og ble sammen med andre kanaløyer okkupert i 1940 av tyske styrker. Flere fra motstandsbevegelsen ble henrettet som «spioner» og «sabotører», og rundt 2.200 ble tvangssendt til Tyskland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere