*Nettavisen* Nyheter.

Brevet som kan felle News of the World-toppene

BREVET: «Forsvarsbrevet» til Clive Goodman til ankesaken i 2007 viser at flere visste om skandalen. Foto: PA Wire (Pa Photos)

Eksredaktør Clive Goodman hevder telefonhackingen ble brukt daglig i redaksjonen.

Brevet er skrevet av den tidligere redaktørene i News of the World, Clive Goodman, som i januar 2007 ble fengslet sammen med privatetterforsker Glenn Mulcaire for å hacke seg inn på de kongelige attacheene sine telefoner.

I mars samme år skrev Goodman brevet som nå har blitt offentliggjort. Brevet skrev han i sammenheng med at han prøvde å få tilbake sin egen jobb, skriver Sky News.

Her kommer det blant annet fram at hacking var en velkjent arbeidsmetode for alle som jobbet i News of the World - inkludert sjefene, og var et hyppig samtaleemne på redaksjonens møter.

I juli ble den siste utgaven av News of the World trykket og avisen ble lagt ned.

Klikk på bildet for å forstørre.

BEVISET: I et utsnitt av brevet kommer det klart frem at avlyttingen var et middel som var et velkjent håndverk innenfor redaksjonen. Foto: PA Wire (PA PHOTOS)

Visste ingenting
Sjefen for News International, James Murdoch, har i høringer hardnakket hevdet at han ikke visste noe som helst om at telefonhackingen. Han nektet også for å ha visst om en mail som beviser at flere enn en reporter sto bak hackingen.

News of the Worlds siste redaktør Colin Myler og hans juridiske sjef Tom Crone påstår at de fortalte Murdoch om denne mailen.

Begge disse to har blitt innkalt på ny til granskningskommisjonen den 6. september. James Murdoch risikerer også å bli kalt inn på ny.

Klikk på bildet for å forstørre.

Arresterte Cameron-rådgiver
I juli ble også tidligere redaktør Andy Coulson arrestert. Han er formelt siktet for hacking og korrupsjon.

Etter at han forlot jobben i avisen, gikk han over til å jobbe med statsminister David Cameron, både da Cameron var i opposisjon, og som hans kommunikasjonssjef fram til januar i år.

Cameron har blitt hudflettet for ansettelsen av Coulson.

Labour-leder Ed Miliband hudflettet Cameron og sa at avgjørelsen var «en avskyelig feilvurdering og ba statsministeren beklage»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.