RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brillianse i «Company of Heroes»

Sist oppdatert:
Vi kalte dette spillet for «det beste spillet» da det kom i 2006. Nå er oppfølgeren her.

(Spillmagasinet): Det er noen ganger spillutviklere klare å skyte nytt blod inn i en ganske sliten sjanger. Det gjorde folkene bak «Company of Heroes» med RTS-sjangeren i fjor. Vi ga det terningkast 6 og skrev blant annet:

«Jeg legger meg flat. Paddeflat. Dette er det beste spillet jeg har spilt. Punktum.»

Det står vi for fortsatt. «Company of Heroes: Opposing Fronts» er en oppfølgerpakke hvor du ikke trenger originalspillet. En slags versjon 1.5, altså. For deg som ikke har spilt spillet før bør du lese vår originalanmeldelse først.

Hva er nytt?

Nyhetene er først og fremst to nye fraksjoner: Britiske soldater og tyske panzerelitesoldater.

De britiske soldatene er trege og vanskelige å drepe, mens de tyske er relativt raske og noe mer kanonfor. De har begge nye egenskaper (britene kan bygge skyttergraver og har kommandanter på bakken, tyskerne bruker flere kjøretøy og infanteriet kan reparere kjøretøy), og flere nye enheter.

Samtidig er begge de to fraksjonene mye vanskeligere å mestre enn det man fant i originalspillet, slik at «Opposing Fronts» er ett skritt videre - og dermed sannsynligvis mest for de som har spilt originalen.

Har du det vil du etter hvert få to fraksjoner som er sterkere og morsommere å spille enn i originalen, men det krever maks konsentrasjon - og det lenge.

En annen nyhet er at du kan spille to nye kampanjer alene på din maskin. I originalutgaven var det faktisk kun ett, så man kan godt argumentere med at man får relativt mye mer for pengene denne gangen. Den første omhandler operasjon «Market Garden», hvor tyskerne kjempet de allierte tilbake gjennom Nederland. Den andre er kampen om Normandie.

Online?

Onlinesystemet i «CoH» har også blitt mye bedre, og det er både enkelt og oversiktelig å få i gang en skikkelig nettkamp. Med de nye enhetene blir det også mange utfordringer man før ikke har vært borte i.

Grafikk og lyd var noe av det beste vi hadde sett for ett år siden i et strategispill. Det er enkelte forbedringer nå, men det finnes noen få spill på markedet som ser bedre ut. Det betyr ikke at det er dårlig, snarere tvert i mot.

Originalspillet koster nå rundt 200 kroner, mens denne pakken koster rundt 300. For de som ikke har originalen bør de kjøpe den først, men for alle som har spilt originalen er det bare en ting å gjøre igjen:

Si opp jobben, slutte på skolen og løpe til spillbutikken.

PS! For veteraner av spillet kan de gi det en sekser, men som et eget spill - for de som ikke kjenner «CoH» fra før av blir det en femmer. Originalen er fortsatt en sekser.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere