RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brite fengslet i barnedrapssak

Oslo (NTB): Den 34 år gamle briten som ble utlevert til Norge denne uken, siktet for medvirkning til drap på en 15 måneder gammel jente, er fengslet i fire uker.

34-åringen ble utlevert til Norge mandag, og det var Oslo tingrett som tirsdag fengslet ham i fire uker. Det er i tråd med politiets begjæring.

- Det var det vi ba om, men vi ser for oss at både han og den andre siktede i saken blir sittende i varetekt fram til saken kommer opp for retten, sier politiadvokat Anne Cathrine Christiansen til NTB.

Etterforskningen av saken er nå i sluttfasen, og Christiansen håper å bli ferdig i løpet av januar, med hovedforhandling i Oslo tingrett til våren eller forsommeren.

Den britiske mannen er siktet for medvirkning til drap, etter at en 15 måneder gammel jente ble funnet død i oktober i fjor. Barnets mor, mannens 27 år gamle ekskjæreste, er siktet for å ha drept jenta. Hun har innrømmet de faktiske forholdene, men erkjenner ikke straffskyld. Kvinnen har forklart at 34-åringen fulgte med på drapet på nettet og har fortalt henne at hun skulle holde jenta opp ned i en bøtte med vann. Målet skal ha vært å disiplinere datteren.

Den utleverte 34-åringen erkjenner heller ikke straffskyld og sier fakta i saken er feiltolket og misforstått. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere