Brite knyttes til hacking av amerikansk Twitter-konto

Ifølge amerikanske og europeiske regjeringskilder tror etterforskere at den 20-årige Junaid Hussain er lederen for gruppen CyberKalifatet, men de vet ikke om han var personlig involvert i hackerangrepet på Twitter- og Youtube-kontoene til USAs Central Command (CENTCOM) mandag.

Ifølge amerikanske og europeiske regjeringskilder tror etterforskere at den 20-årige Junaid Hussain er lederen for gruppen CyberKalifatet, men de vet ikke om han var personlig involvert i hackerangrepet på Twitter- og Youtube-kontoene til USAs Central Command (CENTCOM) mandag. Foto: Handout (Reuters / NTB Scanpix)

Gruppen CyberKalifatet som hacket Twitter-kontoen til USAs Central Command mandag, ble grunnlagt av en brite, ifølge regjeringskilder og sikkerhetseksperter.

14.01.15 04:08

Briten Junaid Hussain ble i 2012 fengslet i seks måneder for å ha hacket epostkontaktlisten til Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair.

Ifølge amerikanske og europeiske regjeringskilder tror etterforskere at den 20-årige mannen er lederen for gruppen CyberKalifatet, men de vet ikke om han var personlig involvert i hackerangrepet på Twitter- og Youtube-kontoene til USAs Central Command (CENTCOM) mandag.

CENTCOM har ansvaret for USAs militære aktivitet i Nord-Afrika, Midtøsten og Sentral-Asia.

Ifølge britiske medier flyttet 20-åringen til Syria en gang i løpet av de siste to årene. Amerikanske og europeiske etterforskere, som ønsker å være anonyme, sier de undersøker om mandagens hackerangrep ble gjennomført fra Syria.

Hyllet IS

CyberKalifatet sendte ut meldinger som hyller ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) da den hacket CENTCOMs Twitter-konto mandag. CENTCOMs logo ble byttet ut med et bilde av en person med tildekket ansikt, en IS-logo og teksten «Jeg elsker dere, IS».

«Amerikanske soldater, vi kommer, vær på vakt!» og «Vi gir oss ikke. Vi vet alt om dere, konene deres og barna deres» er blant meldingene som ble lagt ut. I tillegg ble lister over navn og adresser på pensjonerte generaler publisert.

CENTCOM sa tirsdag at de så langt hadde vurdert at informasjonen som ble lagt ut, ikke var hemmeligstemplet.

Obama med lovforslag

USAs president Barack Obama vil nå gjøre det enklere å dele informasjon om hackerangrep. Han foreslår nye lover som skal gjøre det vanskeligere å selge såkalte botnett, som brukes til hackerangrep og spredning av søppelpost.

Obama-administrasjonen forsøkte allerede i 2011 å innføre nye lover mot cyberkriminalitet, men fikk ikke nok stemmer i Senatet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!
HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.