RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britene forbereder seg på Ebola-utbrudd

Personell fra Leger Uten Grenser er i ferd med å bringe mat til en isolert Ebola-pasient på et behandlingssenter i Kailahun, Sierra Leone. 672 mennesker er bekreftet omkommet i det siste utbruddet, noe som er rekord.
Personell fra Leger Uten Grenser er i ferd med å bringe mat til en isolert Ebola-pasient på et behandlingssenter i Kailahun, Sierra Leone. 672 mennesker er bekreftet omkommet i det siste utbruddet, noe som er rekord. Foto: Stringer (Reuters)
Ebola-epidemien i vestafrikanske land utgjør en svært alvorlig trussel mot Storbritannia, sier den britiske utenriksministeren Philip Hammond.

Hammond leder onsdag et møte i regjeringens kriseutvalg, den såkalte COBRA-komiteen, for å diskutere hvordan Storbritannia kan forberede seg til å håndtere et mulig utbrudd av sykdommen.

En mann i Storbritannia har blitt testet for ebola, men testen var negativ, bekrefter helsedepartementet i landet. Mannen skal ha reist fra Vest-Afrika til England.

– Så vidt oss bekjent er ingen britiske statsborgere smittet så langt, og det er ingen tilfeller av sykdommen i Storbritannia, sier utenriksministeren i et intervju med Sky News.


Hammond opplyser at kriseutvalget vil se på hvilke tiltak som eventuelt må gjøres i Storbritannia og ved diplomatiske poster i utlandet.

Britisk helsepersonell har blitt bedt om å være årvåkne og melde fra dersom de ser tegn på det dødelige viruset.

Ebolaviruset har kostet til sammen 672 personer livet i Guinea, Liberia og Sierra Leone siden utbruddet startet i februar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere