*Nettavisen* Nyheter.

Britene forplikter seg i French-saken

London (NTB): Britene har forpliktet seg til å følge opp Joshua French-saken, ifølge utenriksminister Børge Brende. Han møtte sin britiske kollega William Hague i London onsdag.

Under møtet mellom de to utenriksministrene var ett av temaene situasjonen for norskbritiske Joshua French som sitter fengslet i Kongo. Medfange Tjostolv Moland ble funnet død på cella tidligere i år.

- Jeg har snakket med Hague om French ved flere anledninger på telefon, og det var også en del av våre samtaler i dag. Jeg er opptatt av at han ikke skal bli anklaget for noe han ikke har gjort knyttet til situasjonen rundt Moland, sa Brende til norsk presse etter møtet.

- Vi er blitt enig om hvordan vi kan ta opp dette spørsmålet med Kongo på en konstruktiv måte. Hague vil følge opp med sine kontakter, mens jeg vil fortsette med mitt arbeid på bred front.

Brende presiserte at dette er en «ekstremt vanskelig sak».

- Det finnes ingen enkle løsninger, men det er iallfall viktig at Storbritannia og Norge står sammen om å finne en løsning. French er jo statsborger av både Storbritannia og Norge, la han til. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag